Sambandspropper for nødpersonell uten barrierer

for Hørselslaben

Industridesign
Engineering

2017-2018

Hørselslaben utvikler og produserer personlig tilpassede ørepropper for musikere, jegere og mange andre grupper. Vi i Minoko hjalp Hørselslaben med å identifisere og bedre møte nye kunder og markeder, gjennom brukerkunnskap, markedsinnsikt, produktutvikling og digitalisering av produksjonsteknologien.

Bakgrunn

I samarbeidet så man tidlig nødpersonell som en svært aktuell målgruppe, da de benytter seg av ørepropper for å få lyd fra intercomen i arbeidshverdagen. Den innledende hypotesen var at de til tider opererer i svært støyende omgivelser, og at en aktiv ørepropp med elektronikk for aktiv støydemping og lydfiltrering ville møte denne brukergruppens behov.

Har du et mulig prosjekt eller ble du nysgjerrig på hvordan vi kan hjelpe deg? La oss ta en prat og utforske mulighetene sammen.

Prosess

Gjennom intervjuer, feltobservasjoner på nattevakter og workshops med ambulanse- og politipersonell, ble ideen om at en aktiv ørepropp ville være det beste fullstendig omdefinert. Brukerne hadde behov for mest mulig naturlig lyd inn fra omgivelsene, samtidig som de klart og tydelig fikk inn lyd fra intercomen. Komfortmessig var det viktig med lufting, da de hadde proppene i hele vakten gjennom. Markedsinnsikt viste at vi jobbet med en viss prissensitivitet, da brukerne selv betalte for personlig tilpassede propper.

Resultat

Sammen med Hørselslaben utviklet vi Sens™, en analog ørepropp, som leder lyden fra intercomen hele veien i øret gjennom lydkanalen. Minoko har stått for design og enigneering og den åpne tredimensjonale strukturen sørger for godt med lufting og tetter ikke for omgivelseslyd. Sens™ svarer på brukernes behov og sammen med mulighetene i digitalisert 3D-teknologi, har dette lagt nye premisser for hvordan Hørselslaben jobber videre med produkt- og tjenesteutvikling.

Forrige
Forrige

Avgrensningsmodul for et Bilfritt Byliv

Neste
Neste

Neste generasjon kortfellsystem for BC-ski