Virtuell inngjerding av småfe

Geiter med GPS-klave på beite (produktet i salg har en annen reim enn vist her).

Geiter med GPS-klave på beite (produktet i salg har en annen reim enn vist her).

 

Nofence

Nofence har utviklet verdens første gjerdesystem uten gjerder. Systemet muliggjør bedre utnyttelse av beiteområder gjennom bruk av solcelledrevede GPS-klaver og et digitalt kartsystem. Løsningen har høyt fokus på dyrevelferd og støtter bærekraftig landbruk. 

 
 

Bakgrunn

Nofence satt på teknologien, og et utall prototyper når Minoko Design ble spurt om å designe, utvikle og ferdigstille det fysiske produktet for kommersiell lansering. Nofence satt på kompetanse rundt elektronikk, trådløs teknologi og dyrevelferd og var en aktiv utviklingspartner i prosjektet. 

Prosess

Vi analyserte dyreholdernes behov, utførte 3D-printede mock-up-tester på småfe for å sikre god ergonomi, designet og utviklet mekaniske løsninger, innfestinger og produktets bruk og form. I tillegg så vi behovet for å designe en egen batteripakke og batterilader som en del av det totale systemet. 

Resultat

Produktet svarer til dyrenes anatomi, er designet for å tåle slitasje over tid (også med utskiftbare slitasjedeler), har et batteri som enkelt klikkes ut og skiftes hvis nødvednig og produktmerkinger som gjør hver enkelt dyr enkelt å identifisere for dyreholder på befaring i beiteområder. 

 
 
 
 

Nofence fungerer ved at dyreholder markerer et område på et kart, som utgjør dyrenes beiteomårde. Hvis et dyr krysser denne grensen går det først inn i en advarselssone hvor klaven starter å vibrere og lage lyd, før dyret får et elektrisk støt. Dyrene lærer raskt å tolke signalene fra klaven, slik at de snur før de får støt. 

 
nofence_MINOKO DESIGN (4).jpg
nofence_MINOKO DESIGN (9).jpg
 
IndustriMinoko Design