X-Skin - skifeller

x-skin-presentation2.jpg
 

Åsnes

Åsnes har siden 1922 produsert robuste fjellski til turer og ekspedisjoner. Idag har Åsnes et rikt utvalg av både fjellski, markaski og toppturski, samt skifeller og staver til fjell- og topptur. For ti år siden ledet Åsnes an introduksjonen av kortfeller i markedet, som er korte skifeller som er enkle å ta av og på og gir bedre glid i forhold til tradisjonelle langfeller.

 
 

Bakgrunn

Etter å ha introdusert sine kortfellene med sitt innovative festesystem i skisålen for ti år siden, opplevde Åsnes en økt konkurranse i markedet, og så behov for å fornye og forbedre sine kortfeller. Målet var at produktene skulle oppleves moderne og relevante, samt forbedre fellesystemets funksjoner, som friksjon og holdbarhet.

Prosess

Gjennom innsikt i markedet og brukerbehov, kunne Minoko kartlegge viktige områder for utvikling og fornying. Minoko arbeidet parallelt med designkonsepter og testing av ulike produksjons- og materialteknologier. Utfordringene var blant annet å oppnå en tynn nok konstruksjon for redusert friksjon, som samtidig holdt i krevende ekspedisjonsforhold.

Resultat

X-skin er Åsnes' nye kortfellfamilie med versjoner til både markaski, fjellski og toppturski og har solgt i store antall første sesongen. X-Skins design gir blant annet:

  • Redusert friksjon mot snøen, bedre styring på skiene og beskyttelse av fellehårene mot slitasje.
  • Redusert produksjons- og monteringskost gjennom redesign og -konstruksjon av insertene i skiene.
  • Økt holdbarhet og styrke gjennom solid materialbruk og produksjonsmetoder.
 
 
mohair-altbag.jpg
541004_X-Skin_Mohair_45mm_07.jpg
tonje-skis-xskin.jpg
Miljøbilde_Amundsen-Expedition_2013_1920x1080_02-1920x900.jpg
bw_sketchwall1.jpg
ForbrukerJ Grieg