Industrielle Sensorer

el-watch.jpg
 

El-Watch

El-Watch er et selskap som utvikler og produserer energieffektiv elektronikk og systemer for trådløs kommunikasjon. Minoko Design har stått for design og utvikling av innkapslingen til de trådløse sensorene i produktsystemet Neuron, som i tillegg til sensorer også inkluderer skytjenester og programvare innen industrielt internett.

 
 

Bakgrunn & prosess

En viktig del av arbeidet har vært å redusere antall deler, forenkle produksjon og redusere monteringstid. Sentralt har også brukergrensesnitt og produktidentitet stått. Minoko Design har utviklet et modulært formspråk basert på El-Watchs merkevare som kan overføres på nye produkter, for en helhetlig produktserie. Noen av sensorene stilte strenge IP-krav til innkapslingen. 

Resultat

Sensorene gir data om tilstanden til maskinparker eller produksjonsprosesser, og er utviklet spesielt med tanke på prosessindustri, landbruk og offshore. De knøttsmå sensorene er svært energieffektive, med en levetid på opptil 15 år med hurtig målefrekvens. Innkapslingene er godkjent av DNV GL for bruk på offshore-fartøy.