Kameragimbal for luftovervåkning

Ballong.PNG
 

Maritime Robotics

Hvordan gjøre luftovervåkning i krevende maritime miljøer lett tilgjengelig, rimelig og sikkert?

Sammen med Maritime Robotics fra Trondheim har vi utviklet et innovativt kamera (sensorenhet) som bygger på en unik kombinasjon av teknologi og brukervennlighet. Sensorenheten er robust og tåler bruk i hardt vær, men er allikevel liten, kompakt og lett håndterlig. 

 
 

Prosessen bak OceanEye®

Maritime Robotics så behovet for et robust luftovervåkningssystem til bruk offshore. Minoko Design ble kontaktet for å bistå i utviklingen av kameragimbalen OceanEye®.

Kameraenheten ble utviklet for å kunne monteres direkte på ballongen. Dette betyr bedre stabilitet og høyere kvalitet på bildene. Konkurrentene henger lignende kameraenheter under ballongen. Minoko Design jobbet for å redusere vekt og sikre smidige bevegelser. I tillegg har gode materialvalg og en robust konstruksjon stått i sentrum, da produktet skulle kunne brukes i alt fra Barentshavet til kysten utenfor Brasil.  

 

Det ble gjennom utviklingsprosessen tatt frem flere prototyper og mock-ups for testing, for en fysisk verifisering av løsninger. 

Minoko Design hadde gjennom hele prosessen et fokus på Maritime Robotics som merkevare, og produktet sklir naturlig inn i deres produktportefølje. Her har blant annet farger vært viktig - også som en del av kommunikasjon under bruk. Rødfargen fungerer som et signal på himmelen, noe som er viktig med tanke på synlighet for andre skip og luftfartøy.

 
Skjermbilde.PNG
 
 

"OceanEye® Sensor Unit er en imponerende løsning med videokamera, sensorer og trådløs datalink som løfter og fornyer denne kategorien."

- Juryen, Norsk design- og arkitektursenter (DOGA)