LED-belysning for filmskapere

 

Rift Labs

Rift Labs er en norsk utvikler og produsent av profesjonell belysning for filmfotografer. Rift Labs benytter egenutviklede og patentert teknologi for fremstilling av høykvalitetslys i LED over hele spekteret av ulike temperaturer og farger i lampene sine. Rift Labs selger til hele verden og har spesielt satset på USA som marked.

 
 

Bakgrunn

Minoko ble med som samarbeidspartner på industridesign og produktutvikling i utviklingen av Rift Labs' første profesjonelle, kompakte on-camera-lampe, Viola. Dette har siden blitt utvidet til en produktfamilie med en bredformat on-camera lampe og sist en kompakt og høyytelse studiolampe.

Prosess

Gjennom brukerintervjuer og tester med fotografer, regissører og lyseksperter tilegnet Minoko seg kunnskap rundt kontekst og utfordringer ved bruk av filmlys. Produktkonsepter ble designet og testet gjennom iterative prototype- og testsykluser, før designet ble ferdigstilt for produksjon.

Resultat

Rift Labs leverer idag en lampeserie som både gir lys med høy kvalitet og store kreative muligheter, blant annet gjennom muligheten til å styre opp til flere lamper gjennom appen Orchestra. Lampene høster svært gode tilbakemeldinger i filmverden, og er blitt regnet som en del av "den neste generasjon LED-filmlamper".

 
RIF-Luxli family3.jpg
process-user-research.jpg
_FEH0155-2.jpg