Personlige ørepropper for nødpersonell

upload-6ae2c000-af27-11e7-b51c-075818864dab.jpg
 

Hørselslaben

Hørselslaben utvikler og produserer personlig tilpassede ørepropper for musikere, jegere og mange andre grupper. Vi hjalp Hørselslaben med å identifisere og bedre møte nye kunder og markeder, gjennom brukerkunnskap, markedsinnsikt, produktutvikling og digitalisering av produksjonsteknologien.

 
 

Bakgrunn

I samarbeidet så man tidlig nødpersonell som en svært aktuell målgruppe, da de benytter seg av ørepropper for å få lyd fra intercomen i arbeidshverdagen. Den innledende hypotesen var at de til tider opererer i svært støyende omgivelser, og at en aktiv ørepropp med elektronikk for aktiv støydemping og lydfiltrering ville møte denne brukergruppens behov.

Prosess

Ideen om en aktiv ørepropp ble snudd på hodet etter intervjuer, feltobservasjoner på nattevakter, og workshops med ambulanse- og politipersonell. Brukerne hadde behov for mest mulig naturlig lyd inn fra omgivelsene, samtidig som de klart og tydelig fikk inn lyd fra intercomen. Komfortmessig var det viktig med lufting, da de hadde proppene i hele vakten gjennom. Markedsinnsikt viste at vi jobbet med en viss prissensitivitet, da brukerne selv betalte for personlig tilpassede propper.

Resultat

Sens™ er en analog ørepropp, som leder lyden fra intercomen hele veien i øret gjennom lydkanalen. Den åpne tredimensjonale strukturen sørger for godt med lufting og tetter ikke for omgivelseslyd. Sens™ svarer på brukernes behov og sammen med mulighetene i digitalisert 3D-teknologi, har dette lagt nye premisser for hvordan Hørselslaben jobber videre med produkt- og tjenesteutvikling.

 
DSCF1595.jpg